Ajax doet wat Feyenoord en PSV niet lukte en wint door Klaassen

Ajax doet wat Feyenoord en PSV niet lukte en wint door Klaassen

27-11-2016 16:23
64

Ajax heeft zondag gedaan wat Feyenoord en PSV eerder dit seizoen niet lukte: winnen van sc Heerenveen. Davy Klaassen was de matchwinner in Friesland met het enige doelpunt: 0-1.

Het ging niet vanzelf bij Ajax in het Abe Lenstra Stadion, waar Heerenveen goed partij bood. Sterker nog, de thuisclub was in grote delen van de wedstrijd gevaarlijker. Pelle van Amersfoort kreeg een handvol mogelijkheden op een Friese openingstreffer, maar de aanvallende middenvelder hield het hoofd niet koel.

Wedden

Meer odds

Ajax zette daar kansen voor Amin Younes, Bertrand Traoré en de ongelukkige Kasper Dolberg tegenover. Uiteindelijk viel na iets meer dan zeventig minuten de 0-1. Lasse Schöne speelde Donny van de Beek schitterend vrij, het voor Hakim Ziyech ingevallen toptalent gaf een steekpass aan Klaassen en de aanvoerder schoot de bal via doelman Erwin Mulder in de lange hoek.

In de slotfase probeerde Heerenveen nog wat te forceren met het inbrengen van meesterinvaller Henk Veerman, maar ook hij wist het doel niet te vinden. Matthijs de Ligt maakte zijn Eredivisie-debuut voor Ajax. Door de overwinning klimmen de Amsterdammers naar de eerste plek in de Eredivisie. Feyenoord kan er later op de dag weer overheen gaan bij winst tegen FC Utrecht.