Ajax-aanvaller speelt dramatisch duel: Ik heb daar één woord voor: hopeloos

Ajax-aanvaller speelt dramatisch duel: "Ik heb daar één woord voor: hopeloos"

27-11-2016 16:36
18

Ajax won zondagmiddag met 0-1 van sc Heerenveen, maar dat kwam niet door Bertrand Traoré. De Chelsea-huurling deed vooral in de tweede helft onbegrijpelijke dingen.

De ene na de andere bal sprong van zijn voet en in kansrijke positie schoot hij meters naast of over. "Die is echt hopeloos uit vorm", oordeelt Gertjan Verbeek als analist van FOX Sports. "Wat ik niet begrijp: Traoré had alle ruimte om van de zijlijn af te komen, de ballen op te halen in het centrum. Maar dat doet hij niet. Hij blijft gewoon bij de zijlijn staan."

Lucas Bijker, linksback van Heerenveen, had daarom geen kind aan de Ajax-aanvaller. Verbeek: "Het is allemaal heel ongelukkig, heel vertwijfeld. Ik heb daar één woord voor: hopeloos."

Tot overmaat van ramp raakte Traoré in de blessuretijd ook nog geblesseerd. Mateo Cassierra verving hem. Een geluk bij een ongeluk voor trainer Peter Bosz: Anwar El Ghazi keert donderdag terug in de selectie van Ajax en liet de laatste weken bij Jong Ajax liet dat hij er weer klaar voor is.