Eredivisie-flops: Feyenoord, Ajax en PSV leveren in totaal vier spelers

28-11-2016 11:00
11

De veertiende speelronde in de Eredivisie zit erop. Tijd om te kijken welke spelers er dit weekend door de ondergrens zakten.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Een speler die we niet vaak tegenkomen bij de flops, maar tegen FC Groningen was de defensie van PEC als een zeef. Van Polen raakte zo gefrustreerd dat hij in de slotfase een strafschop weggaf.

Calvin Verdonk (PEC Zwolle)
Ron Jans vond zijn ploeg eigenlijk wel goed spelen en repte zelfs van 'de beste helft' van het seizoen, doelende op de eerste 45 minuten. Verdonk stond echter heel zwak te verdedigen. Kan toch niet helemaal de bedoeling zijn, Ron?

Yaw Yeboah (FC Twente)
Vaak complimenten gekregen, maar nu is het tijd voor de andere kant van de medaille. Werd in de rust tegen NEC, bij een 2-0 achterstand, gewisseld. Dat hadden overigens ook tien andere Twente-spelers kunnen zijn, want de Tukkers leken totaal niet bij de les voor rust.

Guram Kashia (VItesse)
Slaagt er niet in om zijn team op sleeptouw te nemen nu het zo slecht loopt. Greep bovendien halfslachtig in bij een van de twee treffers van Faik. Dit is niet de Kashia zoals we die kennen.

Lewis Baker (Vitesse)
Ook hem hebben we nog niet vaak gezien in deze rubriek. Baker was echter onzichtbaar en mocht zich aantrekken dat Faik, zijn directe tegenstander, in de openingsfase twee keer scoorde. Achter je man aanlopen hoort erbij.

Siem de Jong (PSV)
"Mist nog power, wedstrijdritme", zei Cocu. Dat riedeltje kennen we nu wel. Mogen we van een basisspeler van PSV misschien iets meer verwachten dan alleen 'nuttig te zijn voor het team'?

Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Het leek alsof John Stegeman zijn elftal zondag het veld in had gestuurd zónder verdediging. Die scheen er echter wel te zijn en Pelupessy was volgens de berichten één van hen. Niet doorgehad!

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Speelde op Old Trafford al matig en trok die lijn door naar de Galgenwaard, waar hij niet de Karsdorp was van de voorbije maanden.

Eljero Elia (Feyenoord)
Speelde een van zijn mindere wedstrijden van dit seizoen, was negatief betrokken bij de goal van Troupee, die ervoor zorgde dat Elia meer achter hem aan moest dan andersom.