Ajax naast Feyenoord na zege in Friesland: 'Dat is ook een kracht van ons'

Ajax naast Feyenoord na zege in Friesland: 'Dat is ook een kracht van ons'

27-11-2016 19:25
9

Donny van de Beek was na zijn sterke optreden tegen Panathinaikos zondag opnieuw belangrijk voor Ajax. De negentienjarige middenvelder gaf tegen sc Heerenveen de assist bij de 0-1. Met een fraai passje bediende hij Davy Klaassen op maat.

"Dit zijn hele belangrijke punten. Heerenveen uit is een hele lastige wedstrijd", laat Van de Beek weten aan AT5. "Als je er in kan komen en belangrijk bent voor het team, is dat heel lekker." Hij hield al rekening met een invalbeurt. "Ik wist natuurlijk dat Hakim ziek is geweest en niet helemaal fit is. Toen de trainer zei: lopen, wist ik dat ik erin zou komen. Ik heb alles gegeven."

Wedden

Meer odds

Van de Beek maakte prompt het verschil met een assist. "De trainer zei dat ook: alles geven het laatste halfuur", vervolgt de jeugdinternational. "Ik denk dat ik dat ook gedaan heb. Ik had een paar goede acties, dus een lekkere invalbeurt."

Na de 0-1 zege in Friesland staat Ajax op gelijke hoogte met Feyenoord. Van de Beek denkt dat er voldoende kwaliteit is om kampioen te worden. "We hebben een hele brede selectie. Vandaag kan ik belangrijk zijn, maar er zitten meer goede spelers op de bank. Dat is ook een kracht van ons."