Friese steun voor Ziyech: 'Zou willen zeggen dat je dit niet moet doen'

Friese steun voor Ziyech: 'Zou willen zeggen dat je dit niet moet doen'

28-11-2016 07:00
6

Elk balcontact van Hakim Ziyech werd zondag begeleid met een fluitconcert van de sc Heerenveen-fans. De oud-speler van de Friezen maakte zich niet geliefd doordat hij in 2014 – na lang treuzelen over een nieuw contract – overstapte naar FC Twente.

Waar Ziyech geen warm welkom kreeg, gingen de handen voor Daley Sinkgraven juist op elkaar. Met Lasse Schöne stond er zelfs een derde Ajacied op het veld met een verleden bij Heerenveen. "Dat zegt iets over de kansen die eigen jongens hier krijgen", stelt de linksback van Ajax, die de opvolger was van Ziyech in het Abe Lenstra Stadion, in De Telegraaf. "Ik heb altijd veel gevoel gehouden bij Heerenveen."

Ziyech kreeg steun uit het thuiskamp. "Ik zou het liefst tegen het publiek willen zeggen dat je dit niet moet doen", zegt Jerry St. Juste, die ooit eenzelfde stap hoopt te zetten, over de fluitconcerten. " Als iemand terugkomt bij de club, dan moet je die alleen maar met open armen ontvangen." Ajax won met 0-1 in Friesland door een goal van Davy Klaassen.