Onduidelijkheid rond Man City-huurling: 'Aanzienlijk complexer dan ingeschat'

Onduidelijkheid rond Man City-huurling: 'Aanzienlijk complexer dan ingeschat'

28-11-2016 07:28

Go Ahead Eagles wil en gaat zich in de winterstop versterken met nieuwe spelers. Na de nederlaag tegen Willem II van vrijdagavond (0-1) en resultaten op andere velden staat de formatie uit Deventer op de laatste plaats in de Eredvisie. Over Sinan Bytyqi zijn er ondertussen zorgen. 

De huurling van Manchester City is geblesseerd en heeft zijn laatste wedstrijd voor Go Ahead mogelijk reeds gespeeld. "We zien hem liever vandaag dan morgen fit terugkeren, maar houden er rekening mee dat hij voor de winterstop niet terugkeert", vertelt voorzitter Edwin Lugt aan de Stentor. "Wanneer het nog langer duurt, zullen we daarop moeten anticiperen. We gaan niet tot het laatste moment wachten, we zitten niet stil. We hebben een creatieve nummer tien nodig. Bytyqi of een ander."

Bytiqi liep medio oktober een enkelblessure op. Hij revalideert in Manchester en Go Ahead krijgt weinig te horen uit Engeland. "Manchester City is niet scheutig met informatie. Maar het is duidelijk dat de enkelblessure aanzienlijk complexer is dan aanvankelijk werd ingeschat. We hebben geen signalen gekregen dat Bytyqi snel terugkeert."

Versterkingen in januari zijn noodzakelijk, meent Lugt. "Het is van heel groot belang dat we ons dit seizoen in de Eredivisie handhaven. Wij zullen er alles aan doen om onze kansen te maximaliseren. Zonodig zullen we in de winterstop al het nodige ondernemen om ons te versterken. Gelukkig hebben we daar de middelen voor. We hebben nog een potje achter de hand."