Verbeek: Een teken dat een uitzonderlijk talent als Dolberg er nog niet is

Verbeek: "Een teken dat een uitzonderlijk talent als Dolberg er nog niet is"

28-11-2016 08:35
19

FOX Sports-analisten Kenneth Perez en Gertjan Verbeek hebben zondagmiddag genoten van de duels die Ajax-spits Kasper Dolberg uitvocht met Jerry St. Juste (sc Heerenveen). De twee waren in het Abe Lenstra Stadion aan elkaar gewaagd. 

"Het was geweldig, was het elke week maar zo", aldus Perez, die bij FOX Sports terugblikte op de 1-0 overwinning van Ajax in Friesland. "St. Juste bestreed Dolberg met veel snelheid en het kort zitten deed hij uitstekend. Dolberg wist er weinig raad mee. Dit is toch wat je wil, op deze manier getest worden. Hier wordt zowel Dolberg als St. Juste beter van."

Ajax-trainer Peter Bosz vond dat Dolberg wat meer in bescherming had mogen worden genomen door scheidsrechter Danny Makkelie. Daar is Perez het niet mee eens. "Ik vond niet dat St. Juste vies speelde, helemaal niet. Wel hard, maar dat zijn we in Nederland niet zo gewend."

"Bosz moet alleen maar blij zijn dat Heerenveen het zo gedaan heeft. Dit is een teken dat een uitzonderlijk talent als Dolberg er nog niet is. Hier wordt hij volwassen van", voegde Verbeek daar aan toe. 

Lees ook: Dolberg 'niet beschermd': 'Zou 'm voor z'n donder schoppen. Had ik echt gedaan'