Schöne: Heb een prima omweggetje gemaakt. Maar als lange neus zie ik dit niet

Schöne: "Heb een prima omweggetje gemaakt. Maar als lange neus zie ik dit niet"

28-11-2016 09:48
4

De 1-0 zege van Ajax op sc Heerenveen van zondagmiddag was verdiend, denkt Lasse Schöne. De Deense routinier zag hoe aanvoerder Davy Klaassen de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion na de pauze besliste. 

"We hadden in het begin wat moeite met hun druk en ik vond dat we te snel de lange bal speelden, terwijl er wel ruimte lag om te voetballen. In de eerste helft kregen we wat mogelijkheden. Maar na rust hadden we vijf schietkansen binnen het vijfmetergebied", beschouwde Schöne na met De Telegraaf. "Gelukkig maakte Davy hem en wonnen we. Een belangrijke overwinning in een moeilijke uitwedstrijd, dus we zijn allemaal heel blij. We zitten in een lekkere flow en dan durf je ook bepaalde dingen. En die goal was daar een goed voorbeeld van."

Net als teamgenoten Daley Sinkgraven en Hakim Ziyech heeft ook Schöne een verleden bij Heerenveen. Als zestienjarige kwam hij binnen bij de club. "Ik had hier graag willen slagen. Ik heb een prima omweggetje gemaakt. Maar als een lange neus zie ik dit niet, omdat ik hier een betere voetballer én volwassen ben geworden", aldus de controleur. "En ik heb veel mensen leren kennen die me de rest van mijn leven bijblijven."

Van invaller Donny van de Beek - die de assist op Klaassen leverde - had Schöne trouwens genoten. "Donny viel fantastisch in, denk ik, met een geweldige assist op Davy. Dat zegt genoeg over onze bank."