Gregory's collega's bij Ajax en Oranje wilden ook een Hani-coupe

"Gregory's collega's bij Ajax en Oranje wilden ook een Hani-coupe"

28-11-2016 10:58
10

Voetballers en mode. De combinatie is steeds vaker zichtbaar, al is het alleen maar door de blonde haren van onder meer Lionel Messi en Hakim Ziyech. Eljero Elia legde al eens uit waarom dit modedingetje zo speelt in de voetballerij en de beroemdste voetbalkapper Hanni Hanna vertelt zijn verhaal.

"Twee dagen voor een wedstrijd zit iedereen bij de kapper", vertelde Elia in een eerder stadium in het magazine Santos. "Je moet jezelf fris voelen. Met krenten op je hoofd kan je niet voetballen. (…) Je ziet weinig spelers die iets bijzonders op het veld durven te doen. Jezelf onderscheiden doen ze steeds meer door hun uiterlijk. Dat is je ID, dat zegt veel over wie je bent."

Hanni Hanna herkent zich daarin. Hij begon met het knippen van Gregory van der Wiel, een bevriende voetballer. "Gregory's collega's bij Ajax en Oranje wilden ook een Hani-coupe. Want je weet het hè: een Hani-coupe doet je altijd goed! Dat zingen ze nu op de scholen waar ik vlogs opneem", vertelt hij in de Volkskrant.

Hij knipte ook Ziyech én gaf hem een andere haarkleur. "Ik vond bij Ziyech: hij heeft een gouden hart, een gouden linkerbeen, die moet ook een gouden kapsel krijgen. We hebben het rustig opgebouwd met steeds iets meer blond erin. Hakim is hier twee keer per week. Dan gaat het toch hard."