Eredivisie-transfer van amateursensatie loopt stuk op 5.000 euro: 'Zijn al gezakt'

Eredivisie-transfer van amateursensatie loopt stuk op 5.000 euro: 'Zijn al gezakt'

28-11-2016 11:41
9

De transfer van Dennis Kaars van ASV De Dijk naar Sparta Rotterdam lijkt op de klippen te lopen. Sparta laat vooralsnog de deal knappen op een bedrag van 5.000 euro. De Dijk eist namelijk 10.000 euro, Sparta wil niet verder gaan dan 5.000 euro.

Dat vertelde De Dijk-voorzitter Ton Langelaar tegenover Het Amsterdamsche Voetbal. "Wij wilden in eerste instantie 15.000 euro voor Kaars hebben en zijn gezakt naar 10.000 terwijl Sparta maar vijf wilde betalen", aldus de preses van de club. "Ik heb respect voor Sparta, maar ze moeten ook respect voor De Dijk hebben."

"Het bestuur moet de belangen van de club vertegenwoordigen en dat betekent dat wij Kaars niet zo maar laten gaan. Als we hem kwijt raken worden we er namelijk niet sterker op. We waren al behoorlijk gezakt in de vraagprijs en we hebben zeker niet overvraagd", is Langelaar van mening. Sparta bood De Dijk nog wel een oefenduel aan ter compensatie en vertelde dat het alleen transfervrije spelers wil halen.

"Sparta heeft ons laten weten dat ze de onderhandelingen staken en dat ze Dennis zullen informeren. Maar ze hebben tot eind januari 2017 de tijd om als nog op onze voorwaarden in te gaan. Ik gun het Dennis van harte, maar we moeten ook aan De Dijk denken", besluit Langelaar.