Het programma van de top-drie: Ajax heeft lastigste duels tot de winterstop

Het programma van de top-drie: Ajax heeft lastigste duels tot de winterstop

28-11-2016 14:00
29

Het puntenverlies van Feyenoord en de zeges van Ajax en PSV hebben ervoor gezorgd dat het weer razend spannend is in de top-drie van de Eredivisie. De titelrace kan ongemeen spannend worden, met als eerste vraag wie de winterkampioen wordt. VoetbalPrimeur legt de programma's van Ajax, PSV en Feyenoord tot de winterstop naast elkaar. De wedstrijd tussen Ajax en PSV in de Arena in speelronde zeventien is het absolute hoogtepunt.

1. Feyenoord (33 punten, doelsaldo +24)
De eerstvolgende wedstrijd van de lijstaanvoerder is de derby tegen Sparta Rotterdam. Daarna volgt een zware uitwedstrijd bij AZ en tot slot de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Sparta-thuis móet gewonnen worden, maar de andere twee duels lijken echte tests voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Zondag 4 december, 14.30 uur: Feyenoord - Sparta Rotterdam
Zondag 11 december, 14.30 uur: AZ - Feyenoord
Zaterdag 17 december, 19.45 uur: Feyenoord - Vitesse

Wedden

Meer odds

2. Ajax (33 punten, doelsaldo +21)
De Amsterdammers zijn er op gebrand om aartsrivaal Feyenoord nog voor de winterstop van de troon te stoten, maar hebben misschien wel het lastigste programma. De lastige uitwedstrijd tegen FC Twente wacht over twee weken en wordt gevolgd door de kraker tegen PSV in de Arena, die wel eens beslissend kan zijn voor het winterkampioenschap. De thuiswedstrijd tegen Groningen van komend weekend is op papier een relatief eenvoudige wedstrijd voor Peter Bosz en zijn mannen.

Zondag 4 december, 14.30 uur: Ajax - FC Groningen
Zondag 11 december, 16.45 uur: FC Twente - Ajax
Zondag 18 december, 16.45 uur: Ajax - PSV



3. PSV (29 punten, +16 doelsaldo)
De Eindhovenaren wachten twee relatief makkelijke wedstrijden: een uitwedstrijd tegen Roda JC en een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De echte test voor Luuk de Jong en zijn ploeggenoten is op 18 december, als Ajax PSV ontvangt in de Arena. Op het moment lijkt Ajax de favoriet, maar wat als PSV de vorm weer helemaal te pakken heeft? Vorig seizoen wist PSV de topper in de Arena met 1-2 te winnen.

Zaterdag 3 december, 19.45 uur: Roda - PSV
Zaterdag 10 december, 19.45 uur: PSV - Go Ahead Eagles
Zondag 18 december, 16.45 uur: Ajax - PSV