'Ajax scout nieuwe aanvaller, superzaakwaarnemer Mendes op de loer'

'Ajax scout nieuwe aanvaller, superzaakwaarnemer Mendes op de loer'

28-11-2016 17:14
9

Ajax blijft zich roeren op de Zuid-Amerikaanse markt. Josue Colman, een aanvallende middenvelder van het Paraguayaanse Cerro Perteño, heeft de aandacht getrokken.

Dat melden lokale media maandag. Een scout van Ajax woonde afgelopen vrijdag de Copa Sudamericana-wedstrijd tussen Atlético Nacional, de oude club van Davinson Sánchez, en Cerro Porteño bij. Hij was daar voor Colman, die alleen de laatste zes minuten binnen de lijnen stond.

Colman is een aanvallende middenvelder, die ook uit de voeten kan op de flanken. Met zijn achttien jaar komt hij waarschijnlijk niet meteen in aanmerking voor een plek in de basiself van Ajax 1. Colman speelde dit seizoen dertien wedstrijden voor Cerro Porteño en scoorde daarin drie keer.

Het wordt voor Ajax geen gemakkelijke klus om Colman los te weken uit Paraguay, mocht de vermeende belangstelling worden geconcretiseerd. In juli zette het talent zijn handtekening onder een nieuw, vijfjarig contract. De kans is groot dat hij binnenkort wordt opgenomen in de spelersstal van Jorge Mendes. De superzaakwaarnemer zou Colman hebben gepolst voor een 'samenwerking'.