Bosz praat over 'minder prominente' Ajacied: Zijn rol is anders geworden

Bosz praat over 'minder prominente' Ajacied: "Zijn rol is anders geworden"

28-11-2016 18:18
5

Davy Klaassen heeft een nieuwe rol bij Ajax en dat bevalt Peter Bosz uitstekend. De Ajax-trainer vindt de kritiek op zijn belangrijke aanvoerder dan ook niet terecht.

Klaassen, die na de komst van Hakim Ziyech meer vuil werk moet opknappen, maakte zondag zijn achtste goal van het seizoen in de gewonnen competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1). Toch klinkt er ook veel kritiek. Bosz wijt dat min of meer aan kortzichtigheid van de buitenwacht.

"Zijn rol is anders geworden. Misschien minder prominent. Hij staat minder in de buurt van de spits, maar is wel enorm belangrijk voor ons", aldus de coach tegen Ajax TV. Dat laatste zit hem volgens Bosz vooral in de loopacties van de middenvelder.

"Hij gaat diep om ruimte te creëren voor een ander, loopt gaten dicht voor een ander en maakt de ruimtes klein om de tweede bal op te vangen. Hij is een jongen die niet alleen goed voetbalt en doelpunten maakt, maar ook ontzettend veel meters maakt die mensen niet zien. Hij is minder zichtbaar, maar zeker niet minder belangrijk."

Lees ook: Bosz lijkt verhuur in januari uit te sluiten: "Dat zou ik niet verstandig vinden"