ADO moet 399.564 euro per jaar aan Kanon betalen: Dat kan gewoon niet

ADO moet 399.564 euro per jaar aan Kanon betalen: "Dat kan gewoon niet"

28-11-2016 21:36
15

Het is ondenkbaar dat Wilfried Kanon na dit seizoen nog bij ADO Den Haag speelt. De 23-jarige Ivoriaan heeft een aflopend contract en moet, omdat hij van buiten de EU is en boven de twintig jaar is, minimaal 399.564 euro per jaar gaan verdienen bij een verlenging.

Bij spelers van onder de twintig jaar is dat nog 199.782 euro per jaar. Trainer Zeijko Petrovic lijkt geen voorstander te zijn van een verlenging. "Ik weet niet of ik het mag zeggen, maar ik vind dat het lastig is als spelers van ADO vijf of zes ton verdienen", zegt Petrovic tegen Omroep West. "Dat kan gewoon niet. Soms heb je uitzonderingen. Kanon heeft het prima gedaan, hij is international. We kijken wel of we iets kunnen doen, maar dat is tussen ons. We gaan nog niet beslissen of hij blijft of niet."

Kanon zelf is 'daar eerlijk gezegd nog niet mee bezig'. "Ik hoop dat de club middelen heeft om mij iets aan te kunnen bieden en ga graag met ADO om tafel. Ik heb het prima naar mijn zin. Heeft de club geen mogelijkheden, dan ga ik op zoek naar een andere club. Dat is voetbal."