Update: Drie spelers van succesploeg Chapecoense overleven vliegtuigramp

Update: Drie spelers van succesploeg Chapecoense overleven vliegtuigramp

29-11-2016 11:54
34

Een tragisch bericht uit Zuid-Amerika. Een Braziliaans voetbalteam is namelijk neergestort op weg naar de eerste van de finalewedstrijden om de Copa Sudamericana. Het gaat volgens Clarin, Caracol en andere media om de club Chapecoense.

Het vliegtuig met ruim tachtig mensen aan boord kreeg problemen boven Colombia en is vervolgens gecrasht.Vooralsnog is het niet officieel bekendgemaakt of er doden zijn gevallen bij de crash.

Afgelopen weekeinde speelde Chapecoense nog tegen Palmeiras, dat de titel won in Brazilië. Op woensdag zou de club spelen in Medellin de eerste finalewedstrijd om de Copa Sudamericana tegen Atletico Nacional afwerken. Het is onduidelijk waarom het toestel gecrasht is, al zijn er geluiden over slecht weer rond Medellin. Ook wordt er gesproken over technische mankementen.

Update 08.45 uur: In de uren na de vliegtuigcrash zijn er meerdere berichten binnengekomen over de gebeurtenissen. In ieder geval twee spelers van het team zijn, naar verluidt, in leven in het ziekenhuis gearriveerd. Het gaat om Alan Ruschel en Danilo, die naast elkaar in het vliegtuig zaten. Er wordt door een reddingswerker gesproken over 'vele overlevenden'. Het Zuid-Amerikaanse voetbal is tot nader order stilgelegd.

Update 09.38 uur: Er zijn volgens het persbureau AFP 25 lichamen gevonden bij de vliegtuigcrash in Colombia. Vijf van hen zijn nog in leven. Het gaat naar verluidt om de spelers Ruschel en Danilo. Ook een derde speler genaamd Jackson Follmann zou de crash hebben overleefd. De twee andere overlevenden zijn niet bij naam genoemd, maar naar verluidt is ook een stewardess nog in leven.

Update 10.30 uur: Diverse media melden inmiddels dat de zoektocht naar overlevenden voorlopig gestaakt is door lokale autoriteiten. Er is sprake van zware regenval in het crashgebied. Vanaf 06.00 uur plaatselijke tijd wordt het weer licht en gaat de zoektocht verder. Er zouden op dit moment 75 doden zijn genoteerd. Zeven mensen hebben de crash overleefd, blijkt uit berichten. 

Update 11.54 uur: Drie spelers van Chapecoense blijken de vliegtuigramp te hebben overleefd. Ook een journalist en een stewardess zijn levend uit het puin gehaald. Inmiddels duiken er dramatische beelden op uit Brazilië, waar achtergebleven spelers en fans de enorme dreun verwerken.