Eerst twee jaar Ajax, dan pas vervolgstap: 'Mooiste zou zijn dat Ajax meegroeit'

Eerst twee jaar Ajax, dan pas vervolgstap: 'Mooiste zou zijn dat Ajax meegroeit'

29-11-2016 10:53
9

Ajax-revelatie Matthijs de Ligt (17) wil minimaal twee jaar in het eerste elftal van Ajax spelen voordat een eventuele vervolgstap in zijn carrière aan de orde is. Dat vertelt Barry Hulshoff, technisch begeleider van de verdediger, aan Ajax Showtime. 

"Peter Bosz haalde hem precies op het juiste moment vast bij het eerste. Het is voor hem een stap hogerop en daar gaat hij rustig mee om. Het doel was en is om Ajax 1 te halen, als hij daar twee jaar gevoetbald heeft, kijken we wat de volgende stap zou kunnen zijn", aldus Hulshoff.

"Ik heb nooit gezegd dat hij zijn hele leven bij Ajax moet blijven, dat kan ook niet meer. Wij waren in de jaren zeventig tijdens de gouden jaren top, maar er is een hoop veranderd. Na Ajax heb je nog één of twee stappen te maken, al zou het mooiste zijn dat Ajax meegroeit", vervolgt de oud-international. "Als je drie of vier extreme talenten op internationaal niveau gaat betalen, die blijven tot hun 24e bij Ajax en andere talenten spelen zich erbij, dan kun je een heel goed elftal krijgen."