Weg door slecht Dordrecht-contract: 'Verzekering en auto betalen, 500 euro'

Weg door slecht Dordrecht-contract: 'Verzekering en auto betalen, 500 euro'

29-11-2016 14:55
7

FC Dordrecht en Rodney Klooster zijn vorige week uit elkaar gegaan door een conflict over het nieuwe contract. De twintigjarige aanvaller vertelt openharig over de stukgelopen onderhandelingen met de Jupiler League-club.

Klooster speelde sinds zijn komst begin dit seizoen vier duels voor Dordrecht op amateurbasis en de club moest bij zijn vijfde duel 15.000 euro aan opleidingsvergoeding betalen. Dordrecht deed hem daarom een contractvoorstel, maar in dat aanbod kreeg de aanvaller pas vanaf volgend seizoen een volwaardig salaris.

"Het is die overbrugging van acht maanden, waardoor het niet gaat lukken. Als daar een minimale verandering was doorgevoerd, had ik getekend. Zodat ik mijn verzekering en auto kan betalen, dus dan praat ik over 500 euro", zegt Klooster tegen RTV Rijnmond. "We zijn niet uit elkaar gegaan met een ruzie dus van een gesloten deur is geen sprake. Ik vond Dordrecht een leuke club. Ik zou mezelf ook voor meerdere jaren willen vastleggen bij FC Dordrecht, maar financieel gaat dat niet lukken."

Nu gaat Klooster op zoek naar een nieuwe club. "Het is nog heel pril", zegt hij over gesprekken met andere clubs. "Maar het zijn Nederlandse clubs van hetzelfde niveau of in het buitenland op een niveautje hoger."