PSV gaat Ajax achterna en contracteert bijzondere aanwinst: Echt prachtig

PSV gaat Ajax achterna en contracteert bijzondere aanwinst: "Echt prachtig"

29-11-2016 18:12
27

Na Ajax heeft ook PSV een eSporter gecontracteerd. De 27-jarige Romal Abdi kwam als winnaar uit de selectieprocedure en gaat de Eindhovense club vertegenwoordigen op nationale en internationale FIFA-toernooien.

PSV is de tweede club in Nederland die een eSporter contracteert. De primeur was voor Ajax, dat Koen Weijland vastlegde. Abdi, die in 2017 debuteert voor PSV, onderging volgens de club verschillende eigenschapstests en had een sollicitatiegesprek met algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager Marcel Brands. Ook werd hij medisch gekeurd.

Wedden

Meer odds

"Dit is echt prachtig", reageert Abdi, inwoner van Nijmegen, tegenover PSV TV. "Zo dadelijk wordt mijn naam op het mooiste shirt van de wereld gedrukt. Dat is echt een droom die uitkomt. Ik ga er alles aan doen om prijzen te winnen voor PSV."

Gerbrands is blij met de deal. “Marcel (Brands, red.) en ik hebben een geweldige indruk gekregen van Romal. Wij zijn er van overtuigd dat hij onze prachtige club op een PSV-waardige manier zal vertegenwoordigen en wensen hem veel succes."