Crisis bij Vitesse: 'Ik kan op dit moment geen zeven spelers opnoemen'

Crisis bij Vitesse: 'Ik kan op dit moment geen zeven spelers opnoemen'

29-11-2016 21:39
13

Vitesse zit in de penarie, vindt Aad de Mos. De trainer in ruste, die tussen 2006 en 2008 aan het roer stond in Arnhem, kan naar eigen zeggen nog geen zeven spelers van de huidige selectie opnoemen.

"Vitesse is geen subtopper meer", aldus De Mos tegen Voetbal International. "Vitesse speelt op dit moment zaalvoetbal zonder rendement. Ze blaffen, maar ze bijten niet. Tegen Heerenveen (1-1 gelijkspel, red.) bouwden ze zekerheid in en wilden ze zich niet laten afslachten, maar tegen Excelsior (2-2, red.) moest het elftal weer volle bak vooruit spelen. Dat werkt niet."

Vitesse wacht al zes competitiewedstrijden op een overwinning. Het probleem zit echter dieper, denkt De Mos. "De club is niet meer van Arnhem, het publiek kan zich door alle huurlingen niet meer met het team identificeren en blijft daarom weg. Ik kan op dit moment geen zeven spelers opnoemen, en dat wil wat zeggen."

Trainer Henk Fraser (foto) beschikt over in totaal drie huurlingen bij Vitesse: Matt Miazga, Nathan en uitblinker Lewis Baker. Het trio is eigendom van Chelsea. Vitesse vervolgt de Eredivisie komende zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.