Van Praag: Ik ben geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat

Van Praag: "Ik ben geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat"

29-11-2016 22:20
13

Michael van Praag werd dinsdagavond in Zeist herkozen als voorzitter van de KNVB. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De preses voelt zich geschoffeerd.

In totaal stemden 36 afgevaardigden voor, één tegen en 21 aanwezigen onthielden zich van een stem. Van Praag is ondanks de zege zwaar teleurgesteld door de uitkomst. "Bedankt voor het vertrouwen dat ik heb gekregen. En ik weet ook wel waar die andere stemmen vandaan komen'', doelt hij tegenover de NOS op clubs uit het betaalde voetbal.

"Ik heb dinsdagmiddag met een afvaardiging van clubs uit ere- en eerste divisie gesproken en ik ben daar geschoffeerd op een manier die alle perken te buiten gaat", vervolgt Van Praag. "Maar ik ben nooit te oud om te leren. Het moet wel van twee kanten komen. Dus ze moeten niet alleen bellen na tuchtrechtspraak van de UEFA of als ze nog geld tegoed hebben van een andere club. Maar ook bellen als ze zich niet betrokken voelen."

In het overleg met de Nederlandse clubs kreeg Van Praag volgens de NOS te horen dat hij zich de afgelopen periode te weinig heeft bezig gehouden met het Nederlands voetbal. Hij was eerder dit jaar in de race voor het voorzitterschap van de UEFA.