Liverpool naar halve finale door doelpunten van Belg en sensationele tiener

29-11-2016 22:42

Liverpool heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Op Anfield werd Leeds United met 2-0 verslagen, onder meer dankzij een doelpunt van Ben Woodburn.

Het toptalent van Liverpool maakte tien minuten voor tijd de verlossende 2-0 voor Liverpool, waarmee hij een stokoud record van Michael Owen uit de boeken schoot. Met zijn 17 jaar en 45 dagen is hij sinds dinsdagavond de jongste doelpuntenmaker ooit van Liverpool.

Het was hoe dan ook een van de weinige hoogtepunten op Anfield, waar vooral in de eerste helft bar weinig te genieten viel. Divock Origi maakte na rust de openingstreffer namens Liverpool. Hij is de komende weken waarschijnlijk ook de vervanger van de geblesseerde Philippe Coutinho.

Georginio Wijnaldum deed negentig minuten mee bij Liverpool, dat zich door de 2-0 overwinning op Leeds halve finalist in de League Cup mag noemen. Hull City, Newcastle United, Arsenal, Southampton, Manchester United en West Ham United kunnen die status nog verkrijgen deze week.