Chapecoense-aanvaller ontsnapt aan dood: Het heeft mijn leven gered

Chapecoense-aanvaller ontsnapt aan dood: "Het heeft mijn leven gered"

29-11-2016 23:38
2

Chapecoense is in shock, na de tragische vliegramp in Colombia. Daarbij kwam vrijwel de gehele selectie om het leven. Alejandro Martinuccio stapte niet op het vliegtuig.

De 28-jarige spits, de enige niet-Braziliaan in de selectie, bleef met een blessure achter in Brazilië. "Het heeft mijn leven gered", verklaart Martinuccio aan de Argentijnse radio. "Ik voel me enorm bedroefd. Ik kan mensen alleen maar vragen om te bidden voor de kampioenen die wel aan boord waren."

Acht andere spelers vlogen om uiteenlopende redenen ook niet mee: Neném, Demerson, Marcelo Boeck, Andrei, Hyoran, Nivaldo, Moisés en Rafael Lima. Matheus Saroli, de zoon van trainer Caio Junior, zou ook meevliegen, maar was zijn paspoort vergeten en moest achterblijven.

Ook Ivan Tozzo, na het overlijden Sandro Luiz Pallaoro de president van Chapecoense, zat niet in het gecrashte vliegtuig. Hij is in shock door de dramatische gebeurtenissen. "Ik kan het niet bevatten", zegt hij tegen Globo TV. "We hebben dit nooit zien aankomen en hebben geen idee hoe het nu verder moet. We moeten sterk proberen te zijn."