Ajax-product kan naar Champions League-deelnemer: Hij is gewoon een Nederlander

Ajax-product kan naar Champions League-deelnemer: "Hij is gewoon een Nederlander"

30-11-2016 00:02
4

Mitchell Donald mag zich wellicht opmaken voor een transfer naar Dinamo Zagreb. De kampioen van Kroatië, die ook dit seizoen weer meedoet in de Champions League, heeft een oogje op de oud-middenvelder van Ajax, Willem II en Roda JC.

Zdravko Mamic, voorzitter van Dinamo Zagreb, is fan van Donald, die onder contract staat bij Rode Ster Belgrado. In principe doet de Kroatische topclub geen zaken met Serviërs, maar Donald is 'slechts' een Nederlander in Servische dienst en daarvoor gelden die regels niet.

"Als er goede spelers rondlopen in Servië en ze staan open voor een transfer, dan zijn ze van harte welkom", aldus Mamic tegen Informer. "Dat hij in Servië speelt, daar heb ik geen problemen mee. Donald is gewoon een Nederlander."

Dinamo Zagreb hoopt de 27-jarige middenvelder in januari los te weken bij Rode Ster Belgrado. De Serviërs zien dat hoe dan ook niet zitten. "Hij is de ruggengraat van het team", aldus bestuurslid Zvezdan Terzic. Donald staat tot medio 2018 onder contract bij Rode Ster. Hij speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden en scoorde daarin twee keer.