Welke jongen van mijn leeftijd zou nee hebben gezegd tegen Ajax?

"Welke jongen van mijn leeftijd zou nee hebben gezegd tegen Ajax?"

30-11-2016 07:46
6

Richairo Zivkovic heeft zichzelf aan de praat gekregen. De van Ajax gehuurde FC Utrecht-aanvaller voelt zich lekker bij de Domstedelingen. Een interview met Voetbal International over Kasper Dolberg, zijn Ajax-droom en zijn laatste kans.

Utrecht is zijn laatste kans. "Ja. Ik zie het trouwens nog steeds zo. Als dit mis gaat, ben ik ver van huis. Maar gaat het goed kan ik nog een stap omhoog zetten, waar dat ook zal zijn. Zo ver is het nog lang niet", aldus de aanvaller, die nimmer spijt had van de keuze voor Ajax. "Hoe kan je spijt hebben als zo'n club je vraagt? Welke jongen van mijn leeftijd zou nee hebben gezegd tegen Ajax?"

Zivkovic staat te boek als lastige jongen, zo werd hij weggestuurd bij Oranje onder 19 en moest hij bij Ajax eens als parkeerwacht optreden. "Ik heb nooit iets fout gedaan, ik had dingen kunnen voorkomen als ik in het leven had gestaan zoals ik er nu in sta. Maar lastig ben ik nooit geweest", countert hij. Bij Willem II werd hij volwassen. "Het was daar dat ik opeens het licht zag en besefte dat er bij mij wel iets moest veranderen."

Inmiddels staat Zivkovic in de spits bij Utrecht en heeft Ajax de jonge Dolberg als goaltjesdief. Het past allebei beter. "Misschien wel, inderdaad. Ik kan bij FC Utrecht veel meer mijn ei kwijt dan dat ik dat kon bij Ajax", meent Zivkovic, die met bewondering kijkt naar Dolberg. De Deen is balvast. "Dolberg is zodoende veel meer een aanspeelpunt dan ik. Ik werk er hard aan dat zelf ook meer te worden, samen met onze spitsentrainer Hans van de Haar. Bij Ajax deed ik dat trouwens al met Dennis Bergkamp."