Maar Dolberg… Die jongen zegt niets. Hij vraagt zelfs niet om de bal

"Maar Dolberg… Die jongen zegt niets. Hij vraagt zelfs niet om de bal"

30-11-2016 09:37
6

Dario Dumic vindt dat hij de Nederlandse top aankan. De stopper van NEC is één van de belangrijkste krachten in het team van de Nijmegenaren en is rijp voor een vervolgstap, zo meent hij in Voetbal International.

Tegen Ajax had Dumic echter nog geen vat op Kasper Dolberg. "Dolberg is de beste spits van Eredivisie en heeft alles om een van de besten ter wereld te worden", stelt de verdediger. "Goede fysiek, snelheid, techniek en – voor zover ik dat kan beoordelen – de juiste persoonlijkheid. Maar oh, wat maakten we het hem gemakkelijk. Als NEC kun je van Ajax verliezen, maar niet met 5-0. Bah."

Dumic verkaste door de oorlog in Bosnië naar Denemarken. "Met Lasse Schöne heb ik voor en tijdens de wedstrijd wel gesproken, maar Dolberg… Die jongen zegt niets. Hij vraagt zelfs niet om de bal", verbaast de NEC'er zich. De 24-jarige Dumic hoopt dat hij nog verder kan groeien in de Eredivisie; hij heeft een contract tot medio 2019. "Ik kom waarschijnlijk snelheid tekort voor het allerhoogste niveau. Maar de Nederlandse top kan ik aan, honderd procent zeker."

Inmiddels hebben diverse clubs volgens VI naar hem geïnformeerd, waaronder sc Heerenveen en Newcastle United. Zijn zaakwaarnemer Michael Stensgaard wil niks kwijt. "Dario moet gewoon zo doorgaan, dan komt die stap vanzelf." Niet in januari. "Al bieden clubs twintig miljoen. Deze winter gaat Dario niet weg, punt."