'NEC wil flink gaan investeren in selectie maar krijgt nog geen toestemming'

'NEC wil flink gaan investeren in selectie maar krijgt nog geen toestemming'

30-11-2016 10:59
5

NEC wil komende winter flink investeren in de selectie, maar heeft nog geen toestemming gekregen van de KNVB. Pas als er groen licht uit Zeist komt kan de club ook groen licht voor de transfers geven.

Volgens de Gelderlander is NEC al in voorbereiding op meerdere transfers. De club staat echter nog onder curatele bij de bond en mag niet zomaar investeren. NEC heeft wel goede hoop binnen afzienbare tijd weer in categorie 2 te worden ingedeeld bij de licentiecommissie. Volgens de voetbalbond bekijkt de commissie op dit moment de cijfers van de 35 clubs.

In december hoopt NEC toestemming te krijgen om gebruik te mogen maken van de financiële middelen van de investeerders. Dat is net op tijd voor het openen van de transfermarkt in januari. De club, die afgelopen zomer veel transfers zag mislukken door de restricties, acht de komst van een groot aantal nieuwe spelers hard nodig om degradatie af te wenden. NEC staat momenteel op de twaalfde plaats met een kleine voorsprong op de degradatiezone.