In het kort: Cillessen moet één keer vissen, Atlético Madrid haalt uit

In het kort: Cillessen moet één keer vissen, Atlético Madrid haalt uit

30-11-2016 23:51
20

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Cillessen moet één keer vissen, Atlético haalt uit
Jasper Cillessen heeft tijdens zijn tweede optreden namens FC Barcelona niet de nul weten te houden. Het bekerduel met Hercúles eindigde woensdagavond in 1-1. Kort na de pauze werkte David Mainz van dichtbij binnen namens de thuisploeg. Even later schoot Barça-talent Carles Alena van afstand raak. Op 21 december staat in Camp Nou de replay op het programma. Komende zaterdag speelt de formatie van trainer Luis Enrique tegen Real Madrid. Atlético Madrid won wél simpel. Guijelo werd met 0-6 verslagen. Yannick Carrasco maakte twee goals. 

Wedden

Meer odds

Real Madrid wint eenvoudig
Real Madrid heeft probleemloos de volgende ronde van de Spaanse beker bereikt. In eigen huis werd er met 6-1 gewonnen van laagvlieger Leonesa. Mariano was de grote uitblinker met drie treffers. Ook James Rodriguez en Enzo Zidane - inderdaad de zoon van trainer Zinedine - scoorden. Later op de avond komt FC Barcelona nog in actie. De Catalanen gaan op bezoek bij Hercúles. Jasper Cillessen staat onder de lat bij Barça, liet trainer Luis Enrique reeds weten. 

Memphis buiten United-selectie
Manchester United speelt woensdagavond een League Cup-wedstrijd tegen West Ham United, maar dat betekent niet dat er voor Memphis Depay eindelijk speeltijd is weggelegd. De Oranje-international is door manager José Mourinho buiten de wedstrijdselectie gelaten. Daley Blind zit op de bank bij United. 

West Ham is spits opnieuw kwijt
West Ham United-aanvaller Diafra Sakho staat zo'n anderhalve maand aan de kant met een dijbeenblessure. Dat meldt de club op de website. De Senegalees kwam zondag niet ongeschonden uit het duel met Manchester United en uit een scan van dinsdag kwam naar voren dat The Hammers hun aanvaller zo'n zes weken kwijt zijn. De 28-jarige Sakho kwam net terug van een rugblessure, waardoor hij sinds het begin van het seizoen al aan de kant stond. In de twee duels die hij speelde was Sakho goed voor één doelpunt.

Domper voor Heracles
Gor Ahbaljan van Heracles Almelo heeft afgelopen vrijdag tijdens een training zijn achillespees gescheurd. Dat meldt de club woensdag. De international van Jong Armenië kwam bij een sprong verkeerd terecht. Hij is inmiddels met succes geopereerd. De middenvelder zal naar verluidt dit seizoen niet meer in actie komen voor de Overijsselse club. Hij kwam tot nu toe tot vier optredens in de hoofdmacht van de Heraclieden. 

Ajax stuurt condoleancebrief
Ajax heeft steun betuigd aan Chapecoense, de Braziliaanse club die deze week getroffen werd door een vliegtuigramp. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft namens de Amsterdamse club medeleven getoond met de Brazilianen. "Edwin heeft na het vliegtuigongeluk in Colombia een brief gestuurd", bevestigt een woordvoerder van Ajax tegenover De Telegraaf. Aanvankelijk wilde Ajax condoleances overbrengen via Twitter, maar Van der Sar besloot dat een brief gepaster is bij een tragische gebeurtenis als deze.

Weer uitstel gevraagd in Den Haag
ADO Den Haag vraagt extra tijd aan de KNVB om de begroting rond te krijgen. De club uit Den Haag heeft nog een maand nodig om de financiele stukken in te leveren, meldt Omroep West. Eigenlijk had ADO de cijfers 1 november moeten indienen bij de bond. Destijds bleek dat de verwachte investering uit China uitbleef en kregen de geel-groenen al uitstel van de KNVB. Nu clubeigenaar Wang Hui weer niet over de brug komt met geld, wil ADO tot 1 januari de tijd krijgen. Voor die tijd moet het kort geding tegen Wang dienen.

Vitesse mist topschutter
Ricky van Wolfswinkel zal hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd tegen PEC Zwolle missen, dat meldt het Algemeen Dagblad. De topscorer van de Arnhemmers heeft nog te veel last van een liesblessure. Daarvoor heeft hij nog hersteltijd nodig. Laat in de wedstrijd tegen Excelsior raakte Van Wolfswinkel geblesseerd aan zijn lies. De afgelopen dagen werkte de spits al met de medische staf aan zijn herstel. Chinees international Yuning Zhang is de grootste kandidaat om Van Wolfswinkel te vervangen.

KNVB nog 'zonder gezicht'
Het duurt nog tot mei volgend jaar voordat de KNVB een algemeen directeur betaald voetbal heeft. Pas dan zal de bond een opvolger presenteren voor Bert van Oostveen, die drie maanden geleden vertrok. De KNVB hoopt dan meteen ook een complete rvc te hebben. Daar ontbreken nog drie leden. "Tot die tijd blijft de KNVB dus opereren zonder gezicht, zonder algemeen directeur en zonder voorzitter van de rvc betaald voetbal", aldus interim-directeur Jean-Paul Decossaux tegenover De Telegraaf.