Eredivisie-middenvelder stopte abrupt met voetbal: 'Ik was verpest bij Twente'

Eredivisie-middenvelder stopte abrupt met voetbal: 'Ik was verpest bij Twente'

30-11-2016 17:10
4

Nadat Niels Wellenberg in 2012 te horen had gekregen dat zijn aflopende contract bij NEC niet verlengd ging worden, stopte hij vrij abrupt met voetbal. Van een zwart gaat heeft de inmiddels 34-jarige Wellenberg nooit last gehad. Hij vond zijn geluk in graffiti en meubelmakerij. 

"De keuze om te stoppen lag niet bij mij, maar ik heb geen moment nodig gehad om dat een plek te geven. Ik ben heel rationeel: het is zoals het is. Mijn vriendin zei ook: dit is niet goed. Die klap moet nog wel een keer komen. Ik vind het ook nog steeds heel raar dat dat nooit is gebeurd", vertelt Wellenberg in gesprek met Voetbal International. 

"Ik voelde me heel erg thuis in de voetbalwereld, in de kleedkamer. Ik was bloedfanatiek en ging elke dag lachend naar de training. Maar geen dag heb ik het voetbal gemist. Zelfs de kleedkamer niet. Daar was ik op het laatst ook wel een beetje klaar mee. Dat gedoe altijd... De sfeer veranderde ook. De straattaal van die jonge gasten; iedereen lulde maar wat, deed maar wat, flikkerde spullen naast de prullenbak", vervolgt hij.

"Ik was ook een beetje verpest bij FC Twente. Daar was het zó georganiseerd, een geoliede machine. Bij NEC kwam ik binnen en op de eerste training was het knokken." Wellenberg speelde tussen 2004 en 2009 voor Twente. Hij begon zijn carrière bij Go Ahead Eagles.