Van Zweden is klaar met 'mafkees': 'Mooie wanbetalende klootviool'

Van Zweden is klaar met 'mafkees': 'Mooie wanbetalende klootviool'

30-11-2016 20:21
33

Het is weer eens onrustig bij ADO Den Haag en bijna vanzelfsprekend heeft de chaos te maken met grootaandeelhouder Wang Hui. Er wordt een kort geding aangespannen tegen de Chinese ondernemer, omdat Wang met zijn bedrijf niet aan betalingsverplichtingen voldoet. Een slimme zet van ADO? John van Zweden vindt van wel. 

"Wat moet je anders? Ik heb nooit een hoge pet van Wim Deetman op gehad, maar ik ben blij dat hij in de RvC zit. Hij is knoerthard. Je moet zo'n vent dwingen", vertelt de Hagenaar aan Omroep West. "Zeker als alles op papier staat. Als je niet met hem kan communiceren en je komt er niet doorheen, dan rest de rechtbank. Maarten Fontein lukte het niet, Jan-Willem Wigt lukte het niet. Toen kwam Matthijs Manders en die kietelde hem en ook hij raakt die mafkees niet", aldus de ondernemer, die Wang in een tweet een 'wanbetalende klootviool' noemt. 

Aad de Mos spreekt van een ultieme uitweg. "Als het water tot aan je lippen staat, moet je wat doen. Ik denk dat dit de goede weg is. Samen met de gemeente een oplossing zoeken. Wang moet betalen of vertrekken. ADO is nu stuurloos. De club moet weer van de stad worden. Aandelen uitschrijven van 50.000, 100.000, 250.000 en 500.000 euro."