'Ronaldo sluist miljoenen weg via maas in de wet en gehaaid contract in Ierland'

'Ronaldo sluist miljoenen weg via maas in de wet en gehaaid contract in Ierland'

01-12-2016 12:26
7

Niet alleen Lionel Messi, Neymar en Samuel Eto'o worden beticht van belastingfraude. Ook de manier waarop Cristiano Ronaldo geld wegsluist is eens flink onder de loep genomen door El Confidencial.

De krant brengt in de donderdageditie groot dat Ronaldo een maas in de wet gebruikt om aan het betalen van (veel) belasting te ontkomen. Hij spaart op jaarbasis miljoenen uit door deze gehaaide truc, door via Ierland zijn geld weg te sluizen. Het is alom bekend dat het land één van de laagste belastingtarieven in Europa hanteert. Dit is dan ook een veelgebruikte methode.

Ronaldo heeft in Ierland een bedrijf, dat in 2004 werd opgezet door Andy Quinn. Hij is een advocaat die niet direct nauw contact onderhoudt met Ronaldo. Toch heeft El Confidencial naar eigen zeggen een contract bemachtigd uit 2012, waaruit blijkt dat het bedrijf van Quinn alle imagorechten van Ronaldo in handen heeft. Er is overigens geen onderzoek ingesteld door de Spaanse autoriteiten naar Ronaldo's activiteiten.

Real Madrid heeft tot dusver dan ook niks te vrezen. In de toekomst kan Ronaldo in de problemen komen, omdat hij in Ierland slechts 12,5 procent belasting betaalt. In Spanje betaalt de voetballer het dubbele. 'Ronaldo heeft aan al zijn belastingverplichtingen voldaan, vanaf het begin van zijn loopbaan. Ronaldo wordt niet onderzocht voor belastingfraude en heeft geen problemen', luidt een reactie uit het Portugese kamp.