In het kort: Cazorla maanden uit de roulatie, trainer van Ajax-opponent ontslagen

In het kort: Cazorla maanden uit de roulatie, trainer van Ajax-opponent ontslagen

01-12-2016 18:35
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Arsenal maanden zonder Cazorla
Arsenal moet het nog zeker drie maanden stellen zonder Santi Cazorla. De Spaanse middenvelder wordt geopereerd aan zijn rechterenkel, meldt de club donderdag. Cazorla (31) is sinds half oktober al uit de roulatie. Arsenal hoopte aanvankelijk dat de blessure van de spelmaker zou genezen door hem rust te geven. 

Panathinaikos ontslaat trainer
Andrea Stramaccioni is op straat gezet door Panathinaikos. Het ontslag van de Italiaanse trainer volgde na een bekernederlaag tegen OFI op woensdagavond. Stramaccioni was iets langer dan een jaar in dienst van de Griekse topclub. Voorheen stond hij aan het roer bij onder meer Internazionale en Udinese. Panathinaikos speelde dit jaar twee keer tegen Ajax in de Europa League. Vorige week wonnen de Amsterdammers in eigen huis met 2-0. 

Geen Nederlanders op shortlist wereldelftal van het jaar
Er staan geen Nederlanders op de 55 koppen tellende shortlist voor het wereldelftal van het jaar. Dat brengt de FIFA donderdag naar buiten. Twee jaar gelden stond Arjen Robben nog in het wereldelftal van het jaar, maar de Groninger maakt daar dit jaar dus geen kans op. Ruim 25.000 profvoetballers uit 74 landen kunnen stemmen op wie zij in het wereldelftal van het jaar willen hebben. Op maandag 9 januari wordt het definitieve wereldelftal bekend gemaakt.

Nieuwe leidsman Rotterdamse derby
Bas Nijhuis is aangesteld als scheidsrechter bij de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam in De Kuip. Dat meldt de KNVB donderdagochtend. Het is opvallend dat Nijhuis het duel fluit, aangezien dinsdagmiddag naar buiten werd gebracht dat Richard Liesveld de leiding over de derby zou hebben. Liesveld kampt echter met een blessure, waardoor de 39-jarige Nijhuis hem vervangt. De derby begint zondagmiddag om 14.30.