Nog meer tegenslag voor Vitesse: belangrijke basiskracht haakt af

Nog meer tegenslag voor Vitesse: belangrijke basiskracht haakt af

01-12-2016 13:13
7

Vitesse moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle definitief zonder Ricky van Wolfswinkel stellen. De 27-jarige spits viel vorig weekend tijdens het treffen met Excelsior (2-2) uit met een liesblessure en werkt een individueel hersteltraject af.

Dat meldt De Telegraaf. Van Wolfswinkel trainde donderdag voor zichzelf, maar hij kon nog niet meedoen met de groep. Hoelang hij uit de roulatie is, is nog niet duidelijk. Het wegvallen van Van Wolfswinkel is een forse domper voor Vitesse, dat inmiddels al zeven duels op een overwinning wacht.

De oud-speler van Sporting Lissabon, Norwich City en Saint-Étienne is de clubtopscorer met zeven doelpunten. Zijn plek wordt tegen PEC Zwolle waarschijnlijk overgenomen door Yuning Zhang. De Chinees viel dit seizoen tot dusver zes keer in, maar was daarin nog niet trefzeker. Ook vleugelspelers Milot Rashica en Adnane Tighadouini lijken weer op een basisplaats af te stevenen.

Maikel van der Werff is weer fit en neemt tegen zijn oude club zijn plaats in het hart van de defensie weer in. Daardoor schuift Arnold Kruijswijk naar de linksbackpositie, terwijl Kosuke Ota het kind van de rekening is.