'Tegenvaller voor Huntelaar komt geïnteresseerd Ajax mogelijk goed uit'

'Tegenvaller voor Huntelaar komt geïnteresseerd Ajax mogelijk goed uit'

01-12-2016 14:53
12

Klaas-Jan Huntelaar is voorlopig nog wel even zoet met zijn knieblessure. De Nederlandse spits kan vermoedelijk pas na de winterstop zijn rentree maken voor Schalke 04, maar dat kan Ajax wel eens goed uitkomen.

Huntelaar zit al vijf weken in de lappenmand. Hij liep de kwetsuur daags voor de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund tijdens de training op. Nader onderzoek heeft donderdag uitgewezen dat het herstel van de 76-voudig international langer in beslag neemt.

"De knieband is op een voor het helingsproces ongunstige plaats afgescheurd", wordt Schalke-directeur Axel Schuster geciteerd door Voetbal International."Het ziet ernaar uit dat de rentree meer naar januari gaat." De nieuwe tegenslag roept ook vraagtekens op over de toekomst van Huntelaar in Gelsenkirchen. Zijn huidige contract loopt deze zomer af.

De oud-spits van Ajax heeft volgens Bild een clausule in zijn verbintenis die bij een afgesproken aantal wedstrijden automatisch verlenging oplevert. Dat lijkt er door zijn kwetsuur echter niet meer in te zitten, wat Huntelaar komende zomer transfervrij maakt. Ajax volgt zijn situatie op de voet, liet Marc Overmars al weten.