'Enorme verrassing in Engeland: Allardyce na schandaal topkandidaat in Londen'

'Enorme verrassing in Engeland: Allardyce na schandaal topkandidaat in Londen'

01-12-2016 17:28

Twee maanden na zijn veelbesproken vertrek bij de Engelse voetbalbond lonkt er een nieuwe klus voor Sam Allardyce. De 62-jarige manager is topkandidaat om Alan Pardew op te volgen bij Crystal Palace, meldt boulevardkrant The Sun donderdag. Pardew zit op de schopstoel bij de Londense club. 

67 dagen na zijn aanstelling als bondscoach van Engeland vertrok Allardyce eind september, omdat door undercoverjournalisten van The Daily Telegraph op camera was vastgelegd hoe de voormalig manager van onder meer Sunderland en West Ham United instemde met medewerking aan illegale transferpraktijken. Enkele dagen na die onthulling stond Big Sam op straat.

Engelse media vroegen zich hardop af of Allardyce ooit nog aan de bak zou komen in het profvoetbal. Die kans is inderdaad dus aanwezig - en behoorlijk snel ook, blijkt nu. Bij Crystal Palace is er sprake van een sportieve crisis. De formatie van Pardew is bezig aan een dramatische reeks: de laatste zes competitieduels werden verloren. Palace, dat in de zomer nog zo'n 35 miljoen euro betaalde voor Christian Benteke, staat inmiddels op de zeventiende plaats. Als de Londenaren komend weekend verliezen van Southampton, is de kans groot dat Pardew zijn congé krijgt.