Ajacied waakt voor 'mentale dip': 'Daar is de club mee bezig, fijn'

Ajacied waakt voor 'mentale dip': 'Daar is de club mee bezig, fijn'

01-12-2016 17:40
1

Matthijs de Ligt (17) denkt dat hij nog behoorlijk wat stappen moet maken voordat hij zich definitief kan opwerken tot basisspeler van Ajax 1. De ontwikkeling van de jonge verdediger werd donderdag door zijn werkgever beloond met een nieuw contract. De Ligt ligt nu tot medio 2019 vast. 

"Ik denk dat ik nu vooral speelminuten moet maken. Alle ervaring die ik in wedstrijden krijg, moet ik meenemen", legt de tiener uit voor de camera van Ajax TV. In overleg met Ajax probeert De Ligt een terugval te voorkomen, vertelt hij. Hoe? "Naar de belasting kijken. Ik kan in een sportieve dip komen, maar ik kan ook een blessure krijgen. Of dat er iets mentaals is."

"Daar zijn ze bij Ajax goed op voorbereid: naar m'n belasting kijken, kijken of het soms beter is om een training over te slaan, om toch te kijken of het niet te veel wordt voor mij. Daar zijn ze bij Ajax goed mee bezig, dat is wel fijn", vervolgt de stopper. 

De Ligt blijft met beide benen op de grond staan. "Je ziet vaak dat jongens zich net effe wat anders gaan gedragen, andere dingen gaan doen. Ik probeer mezelf te blijven."

Lees ook: Ajax deelt nieuw contract uit aan doorgebroken tiener: "Het gaat erg snel"