'Het zou speciaal en vijandig worden tegen Ajax, maar dit had niemand verwacht'

'Het zou speciaal en vijandig worden tegen Ajax, maar dit had niemand verwacht'

01-12-2016 18:08
2

Als oud-speler van zowel Ajax als FC Groningen hoopt Rasmus Lindgren komend weekend op een gelijkspel in de Arena. Dat vertelt de middenvelder in gesprek met Ajax Showtime. De twee ploegen nemen het zondag in Amsterdam tegen elkaar op. 

"Ik heb bij beide clubs een goed gevoel, al heb ik momenteel meer contacten en kennissen in Groningen, omdat ik er de laatste drie en een half jaar gevoetbald heb. Mijn kinderen zijn er opgegroeid, dus daar krijg je wel een nauwe band mee", begint Lindgren. "Maar ook bij Ajax heb ik een goed gevoel. Ik heb daar een geweldige tijd gehad en heb mijn carrière aan Ajax te danken. Zij haalden mij uit Zweden, dus alleen maar goede woorden. Ik hou van de mentaliteit dat ze willen uitstralen dat ze de beste willen zijn, Groningen is meer een arbeidersclub. Laat het zondag maar 2-2 worden."

Lindgren vertrok begin 2008 samen met Bruno Silva naar Ajax, vanuit de Euroborg. Luis Súarez werd eerder al naar Amsterdam gehaald en dat zorgde voor onvrede. Bij FC Groningen – Ajax werd het stadion in de fik gezet met wc-papier, waardoor het duel werd afgelast. De inhaalwedstrijd werd met 1-2 gewonnen, dankzij goals van Lindgren en Súarez.

"Dat kwam altijd ter sprake als we thuis tegen Ajax speelden", herinnert Lindgren zich. "Iedereen wist toen dat het een beladen wedstrijd zou worden, al toen we in de bus naar Groningen zaten. Het zou speciaal en vijandig worden, maar dit had niemand verwacht. Het was een dieptepunt in de historie van FC Groningen. Een paar dagen later speelden we alsnog en scoorden Suárez en ik. Dat was toevallig in verder een heel bijzondere wedstrijd."