PSV heeft bescheiden 'Messi': 'Vandaag ben je het en morgen vinden ze je niets'

PSV heeft bescheiden 'Messi': 'Vandaag ben je het en morgen vinden ze je niets'

01-12-2016 22:55
10

Oleksandr Zinchenko heeft zich in Nederland definitief op de kaart gezet met zijn glansrol tegen ADO Den Haag. In eigen land kennen ze de negentienjarige aanvallende middenvelder, die dit seizoen actief is bij PSV, echter al wat langer.

Zinchenko wordt zelfs omschreven als de 'Messi van Oekraïne'. Dat heeft hij zelf ook meegekregen. "Ja, maar eigenlijk lees ik geen dingen over mezelf op het internet. Of ik werp er alleen een blik op en klik weer verder. Het leidt alleen maar af", laat de huurling van Manchester City weten aan de NOS. "Want vandaag ben je het helemaal en morgen vinden ze je niets."

Zinchenko is al Oekraïens international, maar het had niet veel gescheeld of hij had het EK in Frankrijk gemist. Hij speelde tot deze zomer bij het Russische Ufa en dat stellen ze in Oekraïne niet op prijs sinds het conflict tussen beide landen. "Ik ben vóór al die gebeurtenissen daarheen gegaan. En toen dat begon, kreeg ik natuurlijk veel kritiek. Kritiek kan nuttig zijn, maar niet als je politiek en sport daarbij vermengt."

Vond Zinchenko het raar dat de bondscoach hem vanwege zijn Russische club bijna had thuisgelaten? "Ik denk niet graag terug aan die tijd. Het was een moeilijk moment, waar ik doorheen moest. Ik ben doorgegaan alsof er niets aan de hand was."