Update: Klaassen krijgt razendsnel antwoord: 'Koning is fan van Ajax'

Update: Klaassen krijgt razendsnel antwoord: 'Koning is fan van Ajax'

02-12-2016 10:04
33

Davy Klaassen voelde zich zeer vereerd met de uitnodiging voor de bijeenkomst die koning Willem-Alexander en koningin Maxima elk jaar houden. De Ajax-aanvoerder mocht donderdagmiddag op Paleis Noordeinde met het koningspaar lunchen.

"Ik heb de koning maar niet gevraagd of hij voor Ajax is", lacht Klaassen in De Telegraaf. "Ongeveer anderhalve maand geleden kwam er bij Ajax een brief binnen. Nee, ik was niet bang voor een staaltje voetbalhumor. Ik dacht aan de officiële brief wel te kunnen zien dat die echt was. En als mijn ploeggenoten me toch in de maling hadden genomen, was dat knap gedaan."

Donderdag meldde Klaassen zich in het werkpaleis in Den Haag. "Koning Willem-Alexander en koningin Maxima waren even aardig en relaxt als ik dacht", aldus de middenvelder, die tal van andere 'bijzondere Nederlanders' ontmoette. "Eigenlijk kende ik alleen Miss Montreal. Maar alle anderen waren ook bekenden in hun vakgebied. Alleen komen die niet elke dag in het nieuws."

"De koning en koningin wisselden met alle gasten een woordje. Daardoor kreeg ik een mooi beeld van de andere mensen, die ook waren geïnteresseerd in mijn verhaal", besluit Klaassen.

Update 10.04 uur: De koning is wel degelijk fan van Ajax, zo laat Aad de Mos middels twee foto's zien op Twitter. 'Hij is honderd procent fan van Ajax; kwam 35 jaar geleden al bij ons in kleedkamer na kampioenschap.'