Breuk met Ajax drijft grote belofte in handen United: 'Zag je al vaker'

Breuk met Ajax drijft grote belofte in handen United: 'Zag je al vaker'

02-12-2016 07:59
44

Ajax heeft afgelopen zomer afscheid genomen van de zestienjarige Millen Baars. De grote belofte werd benoemd tot aanvoerder van de B1, maar botste met de technische staf van de jeugdopleiding. Nu voetbalt hij bij Manchester United. Een droom.

Dat vertelt zijn vader Stefan Baars in het Noordhollands Dagblad. "We hebben met Ajax afspraken gemaakt dat we niet naar buiten zullen treden over de breuk tussen Millen en de club. Maar het was in ieder geval niks schokkends, hij was zelfs dit seizoen benoemd tot aanvoerder van de B1", verzekert Baars senior. Het botste echter. "Alleen omdat Millen ook vaak zijn voetbaltechnische mening wilde geven."

"Ajax is een mooie club met een zeer goede jeugdopleiding, maar ze kunnen daar helaas niet zo erg goed mee omgaan. Dat zag je in het verleden ook bij andere jeugdspelers die nu bij andere clubs spelen. Maar Millen was ook toe aan een andere uitdaging. Hij speelde al negen seizoenen in Amsterdam en hij heeft altijd de droom gehad om in Engeland te voetballen. Bij Manchester United wordt hij full-prof."

"Er was interesse vanuit Italië, Portugal en Engeland, maar toen hij bij Chelsea en United was gaan kijken, wist hij dat hij bij Manchester wilde spelen. Hij hoefde niet eens meer bij Arsenal langs, zijn keuze was gemaakt", stelt Baars senior.