'Van Breukelen heeft eindelijk beet: onderhandelingen zijn vergevorderd'

'Van Breukelen heeft eindelijk beet: onderhandelingen zijn vergevorderd'

02-12-2016 08:02
7

Technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB lijkt zijn gewenste innovatie-/prestatiemanager bijna binnen te hebben. De onderhandelingen met Peter Blangé bevinden zich in een vergevorderd stadium.

De voormalig topvolleyballer wil geen commentaar geven, maar ontkent niet in gesprek te zijn met de voetbalbond over het invullen van de functie, meldt De Telegraaf. Blangé past in het profiel van Van Breukelen, die iemand van buiten de voetbalsport wil benoemen. Eerder ving hij bot bij waterpolocoach Robin van Galen en schaatscoach Gerard Kemkers.

De 51-jarige Blangé speelde 500 interlands voor Oranje en was aanvoerder van de volleybalploeg die in de jaren negentig historische successen boekte, waaronder het olympisch goud in 1996. Later werd hij als clubtrainer met Nesselande Nederlands kampioen en loodste hij als bondscoach de nationale mannenploeg door moeilijke tijden.

Blangé specialiseerde zich in vernieuwing in de sport en was de afgelopen zes jaar manager Data-Analytics & Innovatie bij Ortec Sports. In die hoedanigheid sloot hij veel contracten af met betaald voetbalclubs. Daarnaast verdiepte hij zich in voeding voor topsporters en fysieke training.