Feyenoord-fan in huize Bosz: We zitten elkaar met jachtgeweren achterna

Feyenoord-fan in huize Bosz: "We zitten elkaar met jachtgeweren achterna"

02-12-2016 14:24
5

Dat Ajax op dit moment beter in vorm lijkt dan concurrent Feyenoord, zegt Peter Bosz niet veel. De trainer van de Amsterdammers vindt wel wat van Feyenoord, maar spreekt zich daar niet hardop over uit.

Feit is in ieder geval dat Ajax goed aan het voetballen is. "Als ik Ajax de laatste weken, eigenlijk al wel maanden, zie spelen, wordt het steeds vaster. De periodes waarin we goed spelen worden steeds langer", constateert Bosz vrijdag op de wekelijkse persconferentie.

Dit in tegenstelling tot Feyenoord, dat nu al weken moet knokken om de punten binnen te halen. "Ik durf me daar wel over uit te laten, maar ik kijk daar dus niet daar. Dat levert mij geen punten op. Ik kijk dus totáál niet naar Feyenoord, dat brengt mij niets. Ik heb natuurlijk wel ideeën, maar het is niet aan mij om me daar over uit te laten. Want nogmaals, dat brengt mij niets. Als wij er beter door zouden gaan voetballen, zou ik me er direct helemaal in verdiepen."

Zoon Bosz
Hetzelfde geldt voor PSV, dat in de ogen van Bosz gewoon mee blijft doen. "Natuurlijk, PSV hoort daar gewoon bij. Ze hebben een mindere fase gehad, al is het lastig om te zeggen of die voorbij is na één overwinning. Maar het blijft een grote club die bovenin mee zal doen, denk ik."

Saillant detail is dat Gino Bosz, de zoon van Peter, Feyenoord-aanhanger is. Gevraagd naar de sfeer in huize Bosz moet de Ajax-trainer lachen. "We zitten elkaar met jachtgeweren achterna. Ik spreek hem niet meer", grapt hij. "Of hij zegt dat hij hoopt op een Feyenoord-titel? Nee, dat soort dingen niet. Daar hebben we het helemaal niet over."