Ziyech: 'Of dat te maken heeft gehad met m'n transfer naar Ajax? Denk het wel'

Ziyech: 'Of dat te maken heeft gehad met m'n transfer naar Ajax? Denk het wel'

02-12-2016 16:37
3

Anwar El Ghazi is weer terug bij het eerste elftal van Ajax en daar is Hakim Ziyech erg blij mee. De Marokkaanse middenvelder kan uitstekend opschieten met de vleugelaanvaller. El Ghazi werd gedurende de maand november bij Jong Ajax gestald omdat hij op een verkeerde manier zijn onvrede uitte nadat hij hoorde dat hij niet in de selectie zat voor het duel met Excelsior.

"Iedereen heeft zo z'n ding. Het enige wat ik kan doen is m'n eigen ding. Verder heb ik nergens invloed op", vertelt Ziyech aan AT5. "Er is wat gebeurd. Hij heeft z'n straf gekregen. Dat is aan de club en Anwar. Hij heeft een maand bij Jong Ajax gezeten en het daar goed gedaan. Nu zit hij weer bij ons. We kunnen hem goed gebruiken. Ik praat daar met hem over. Waar het over gaat? Dat blijft binnenskamers. Ik kan met Anwar hele goede gesprekken voeren. We zijn open en eerlijk naar elkaar. Ik ben blij dat hij terug is."

Nu Bertrand Traoré geblesseerd is, lijkt de kans aanwezig dat Peter Bosz zondag tegen FC Groningen direct voor El Ghazi kiest. "Dat is aan de trainer. De kans zit er wel in als Traoré geblesseerd is, maar daar heb ik geen invloed op."

Ziyech is genomineerd voor de Afrikaanse Gouden Leeuw, maar daar wist de middenvelder helemaal niets van. "Wat voor prijs? Oh, dat weet ik niet. Ik heb het niet gezien. Ben ik genomineerd dan? Dat is mooi. Of het me wat zegt? Het is altijd leuk om genomineerd te worden. Dit had ik niet gedacht. Of dat te maken heeft gehad met m'n transfer naar Ajax? Ajax is wereldwijd een grote club, dus dat heeft wel invloed gehad denk ik."