Ajax-basisplaats lonkt voor 'snelle' denker: 'Zie je niet altijd bij een invaller'

Ajax-basisplaats lonkt voor 'snelle' denker: 'Zie je niet altijd bij een invaller'

02-12-2016 17:48
3

Peter Bosz heeft een hoge pet op van Donny van de Beek. Omdat Davy Klaassen geschorst is, is de kans levensgroot dat de negentienjarige middenvelder zondag tegen FC Groningen zijn opwachting maakt in de basis van Ajax.

"Vanaf het moment dat ik hier kwam zag ik meteen dat hij kwaliteit heeft", zegt Bosz op de persconferentie. "Met kwaliteit bedoel ik dat hij dingen heel snel ziet. Hij is geen explosieve speler, geen sprinter, maar wel een snelle denker met een goede trap. In het begin vond ik dat hij goed speelde. Op een gegeven moment ging het minder en dienden ook andere spelers zich aan. De laatste tijd speelt hij uitstekend."

Van de Beek liet tegen Panathinaikos en met zijn invalbeurt tegen sc Heerenveen een goede indruk achter. "Hij deed wat ik van een invaller verwacht. Hij hielp het elftal en deed het beter dan wie (Hakim Ziyech, red.) eruit ging. Dat zie je niet altijd bij een speler die invalt."

Bosz heeft zijn opstelling nog niet prijsgegeven. Van de Beek heeft goede hoop. "Ik denk dat de kans groot is. Ik heb het goed gedaan in de afgelopen wedstrijden", zegt hij tegen Ajax TV. "Die lijn wil ik doortrekken Ik hoop dat de trainer voor mij kiest."