Ajax-vertrek nog lang niet aan de orde: Ik had ook wat anders kunnen doen

Ajax-vertrek nog lang niet aan de orde: "Ik had ook wat anders kunnen doen"

02-12-2016 20:39
3

Edwin van der Sar vult inmiddels de functie van algemeen directeur bij Ajax in. De voormalig doelman heeft de afgelopen vier jaar mee kunnen kijken en heeft recent het stokje overgenomen van Dolf Collee.

"Het is een project geweest van vier jaar waarin ik een hoop geleerd en gezien heb. Ik heb me klaargemaakt om op deze stoel te komen zitten en dat ik de club Ajax mag gaan leiden", vertelt Van der Sar aan Ajax TV. "Je moet gebruik maken van de voordelen die er te behalen zijn. We zijn kieskeurig in de partijen waar we mee praten. Toen we met het hoofdsponsorschap waren was het niet echt slim om een directiekantoor binnen te lopen. Dan denken mensen: wat doet Van der Sar hier? Dus je maakt wel gebruik van je bekendheid."

Het grote doel is dat Ajax Europees weer op de kaart komt te staan. "Dat is wel waarom we hier zitten", aldus Sar. "Ajax moet ieder jaar meedoen met het kampioenschap, maar Europees presteren is waar we het voor doen." Van der Sar wil nog lang aan Ajax verbonden blijven. "Waarom niet? Ik had ook wat anders kunnen doen. Maar ik heb voor deze richting gekozen. Als je ergens liefde voor voelt, dan wil je ook zorgen dat het succes heeft en je daar voor langere periode aan commit. Dat is waarvoor we hier zitten. Tenminste, zeker ik."