'Druk' bij eerste Vitesse-basisplek: Hierop heb ik gewacht. Nu moet het gebeuren

'Druk' bij eerste Vitesse-basisplek: "Hierop heb ik gewacht. Nu moet het gebeuren"

02-12-2016 21:28

Yuning Zhang maakt zich op voor zijn eerste basisplek bij Vitesse. De Chinese spits vervangt zaterdagavond zijn grote concurrent Ricky van Wolfswinkel, die kampt met een blessure.

In de eerste maanden van dit seizoen moest Zhang het doen met invalbeurten. "Ik weet hoe de verhoudingen liggen", zegt hij tegen de Gelderlander. "Ik heb nog alles te winnen als prof. Ik ben jong. Ik geef elke training alles, ik wil wedstrijden spelen in de eredivisie. Maar ik moet rustig blijven. Hard blijven werken."

Vitesse is bezig aan een matig seizoen. De nummer acht van de Eredivisie won maar vier van de veertien wedstrijden dit seizoen. Zhang mocht al zes keer invallen bij de Arnhemmers. In totaal maakte hij 133 minuten, maar daarin wist de Chinees niet te scoren.

Zaterdagavond ontvangt de ploeg van trainer Henk Fraser PEC Zwolle in eigen huis. "We hebben goals nodig", weet Zhang. "Een overwinning. Want er staat druk op ons. Voor mij is dit een kans mijn kwaliteiten te tonen. Hierop heb ik gewacht. Nu moet het gebeuren", besluit de doelpuntenmaker.