Heracles doet thuis uitstekende zaken tegen NEC en sluit aan bij subtop

02-12-2016 21:51
2

Heracles Almelo heeft in eigen huis een knappe zege geboekt op NEC. De Heraclieden wisten de ploeg van Peter Hyballa met 2-0 weg te zetten. De doelpunten kwamen van Lerin Duarte en Samuel Armenteros.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de verongelukte voetballers van het Braziliaanse Chapecoense. Nadat er afgetrapt werd, was het Heracles dat de klok sloeg. NEC-doelman Joris Delle had geen tijd om op gang te komen, maar moest direct aan de bak. Na een kwartier lang onder druk te hebben gestaan, deelde NEC via Mo Rayhi een eerste speldenprikje uit. Kort voor rust was het Heracles dat de leiding nam. Een van richting veranderd schot van Duarte verdween op ongelukkige wijze achter doelman Delle: 1-0.

Na de theepauze was het NEC dat domineerde. Julian Von Haacke was de beste van het veld, maar slaagde er niet in om de stand gelijk te trekken. Ook goudhaantje Ferdi Kadiouglu, die in de tweede helft in het veld kwam, kon het tij niet keren voor de Nijmegenaren. NEC zette alles op alles om de 1-0 achterstand weg te werken, maar uiteindelijk zette Samuel Armenteros zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. De spits tikte van dichtbij binnen op aangeven van Jaroslav Navrátil.

Met de 2-0 zege doet Heracles uitstekende zaken en voegt het zich bij de subtop van de Eredivisie. NEC mag hopen dat Excelsior, Willem ll, ADO Den Haag en PEC Zwolle niet winnen, want anders zakken de Nijmegenaren naar de onderste regionen van de competitie.