Krul: 'Twee wedstrijden op kunstgras, dat is mentaal een overwinning'

Krul: 'Twee wedstrijden op kunstgras, dat is mentaal een overwinning'

02-12-2016 22:35
1

Tim Krul is dicht bij zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax. Vrijdagavond speelde de doelman negentig minuten mee bij de beloften, die met 1-3 wonnen van Cambuur. 

Ondanks dat hij een tegendoelpunt moest incasseren, is Krul tevreden. "Het was een lekkere wedstrijd", zegt hij tegen FOX Sports. "Goed publiek, goede sfeer. We maakten veel fouten, maar er zaten ook hele goede momenten tussen. In de slotfase zie je dan wat er kan gebeuren als je er écht in gaat geloven. Dat was het belangrijkste. En om dan hier te winnen, dat zijn hele mooie drie punten."

Na lang blessureleed komt het debuut voor Ajax 1 steeds dichter bij. "Ik heb nu vier wedstrijden in twee weken gespeeld, dus daar ben ik trots op na een afwezigheid van dertien maanden. En twee wedstrijden op kunstgras ook. Dat is mentaal ook wel een overwinning", aldus Krul, die zijn kruisbandblessure opliep op een kunstgrasveld in Kazachstan. "Dus ik denk dat ik wel wat heb overwonnen. Fysiek voel ik me super. Nu is het ritme opdoen. Wat je in een wedstrijd te doen krijgt, kun je niet nabootsen in de training", aldus de doelman.