PSV onderscheidt zich: We maakten toen te veel persoonlijke fouten

PSV onderscheidt zich: "We maakten toen te veel persoonlijke fouten"

03-12-2016 07:32
8

Ondanks een nog niet al te sterk seizoen van PSV weet de landskampioen zich dit seizoen in ieder geval op één vlak knap te onderscheiden. Verdedigend staat het elftal, onder leiding van de Mexicaan Hecor Moreno, als een huis.

Met slechts zeven tegengoals in veertien Eredivisie-duels is de PSV-achterhoede één van de minst gepasseerde in heel Europa. "Het is belangrijk dat we zo weinig tegen krijgen", vertelt Moreno in De Telegraaf. "Natuurlijk ben ik blij als ik een keer kan scoren, maar als verdediger ben ik eigenlijk veel gelukkiger als ik met een clean sheet van het veld kan stappen. Een clean sheet is voor mij elke wedstrijd weer het doel en tot nu toe is het ons gelukt om die in veel wedstrijden neer te zetten."

Ten opzichte van vorig seizoen ziet Moreno dat de laatste linie van de Eindhovenaren een stuk stabieler is geworden. "In de eerste helft van vorig seizoen kregen we erg veel goals tegen. We maakten toen te veel persoonlijke fouten met stomme fouten in de opbouw. Sinds de winterstop van vorig seizoen is dat stukken beter gegaan en die lijn hebben we in het huidige seizoen weten door te trekken. Dat is niet alleen de verdienste van de verdedigers, maar van het hele team."

Zo prijst Moreno ook de aanvallers, die volgens hem goed drukzetten. De mandekker hoopt spoedig dat de voorste linie hun primaire taak, het maken en voorbereiden van doelpunten, ook weer goed op gaat pakken. Dit hoopt Moreno vooral voor Luuk de Jong, die dit seizoen nog sukkelt met zijn vorm. "Ik ben blij dat hij er nu ook twee in eigen huis heeft gemaakt. Luuk is altijd hard blijven werken. Ik hoop dat hij dit nu gaat doortrekken."