Ajax-talent kind aan huis bij mister Ajax Swart: Soms blijf ik bij Sjaak slapen

Ajax-talent kind aan huis bij mister Ajax Swart: "Soms blijf ik bij Sjaak slapen"

03-12-2016 08:29
16

Ajax-talent Donny van de Beek heeft een zeer hechte band met mister Ajax Sjaak Swart. De band tussen de twee gaat zelfs zo ver dat de negentienjarige middenvelder regelmatig bij Swart blijft logeren.

"Soms, als ik de dag na een wedstrijd weer vroeg bij Ajax moet zijn, blijf ik bij Sjaak slapen. Anders moet ik de volgende dag om halfzeven weer uit Nijkerkerveen vertrekken. Nu kan ik in Diemen wat langer blijven liggen en ben ik op de training ook een stuk fitter", vertelt Van de Beek in gesprek met De Telegraaf. "Ik krijg altijd een speciaal ontbijtje van Sjaaks vrouw Andrea, inclusief vers sinaasappelsap. Het is altijd perfect geregeld. Ik ben ze dankbaar voor de gastvrijheid."

"Maar het meest geniet ik van de gesprekken met Sjaak. En natuurlijk gaan die altijd over voetbal. Hij ziet alles, heeft overal een mening over en vertelt schitterende verhalen uit zijn eigen carrière. Ik word kritisch beoordeeld. Als ik goed presteer, is hij tevreden. Maar als ik minder speel, hoor ik dat ook", vervolgt de aanvallende middenvelder, die hoopt zondag tegen FC Groningen de geschorste Davy Klaassen te vervangen.

Of Van de Beek daadwerkelijk de Ajax-aanvoerder vervangt is nog niet bekend, maar vast staat dat de jongeling vol zelfvertrouwen is na twee goede optredens tegen Panathinaikos en sc Heerenveen. "Tegen Panathinaikos werd ik tot man van de wedstrijd verkozen en ging het voor mijn gevoel heerlijk. Maar het gaf me misschien nog wel meer voldoening dat ik als invaller het team in Heerenveen kon helpen. De assist op Davy bleek uiteindelijk drie punten waard. Mijn doel is nu om zo snel mogelijk basisspeler te worden."