Heerenveen-verdediger bloeit op: Twijfel niet meer zoals vorig seizoen

Heerenveen-verdediger bloeit op: "Twijfel niet meer zoals vorig seizoen"

03-12-2016 08:59

Lucas Bijker is bezig aan een goed seizoen bij sc Heerenveen. De linksback kon vorig seizoen maar moeilijk aarden bij de Friese ploeg, maar behoort dit seizoen tot één van de vele stabiele factoren in het elftal van trainer Jurgen Streppel.

Vorig seizoen was Bijker naar eigen zeggen lang niet zo stabiel als dat hij dit seizoen is. "Het was op allerlei fronten een mislukt seizoen geweest", vertelt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. Deze zomer besloot hij dan ook dat het volledig anders moest. "Komend jaar ga ik het echt laten zien bij Heerenveen", zei hij tegen zichzelf. "Onder de nieuwe trainer moet het gebeuren. Aan mij zal het niet liggen, ik ga alles geven."

Die beloftes naar zichzelf toe zijn de verdediger zeker geen windeieren gaan leggen. Bijker stond bij alle duels dit seizoen namelijk aan de aftrap. "Het gaat gewoon goed met me en dat voelt lekker. Ik speel nu met vertrouwen, twijfel niet meer zoals vorig seizoen en de trainer ziet het in me zitten. Dat is mooi. Maar als ik niet presteer, is het vertrouwen ook heel snel weer weg", relativeert hij. Na een flitsende start in de Eredivisie behaalde Heerenveen de laatste vier duels slechts twee punten, maar dat is volgens Bijker geen reden om te panikeren. 

"Nipt verliezen van Ajax kan, gelijkspelen tegen Vitesse ook, een punt pakken in de Kuip tegen Feyenoord is gewoon prima. Alleen de nederlaag tegen Sparta was echt zonde en onnodig", analyseert de linkspoot. Wanneer zijn ploeg het dit weekend opneemt tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles, verwacht Bijker dan ook niks anders dan drie punten. "Als het tegen Go Ahead voetballend niet lukt, moeten we met opportunistisch spel proberen te winnen. Als dat lukt, zetten we voor mijn gevoel weer een volgende stap. Ajax en Feyenoord winnen ook niet altijd met mooi voetbal."